24 maanden Garantie

Onze Shutters worden uitsluitend geproduceerd uit massief lindehout, echter, hout is een natuurproduct dat werkt. Wij garanderen dat onderdelen niet meer dan 8 mm per meter zullen afwijken. Als onder normale omstandigheden, zoals vocht en temperatuur zijn ingewerkt en de afwijking blijkt permanent te zijn, zullen wij de onderdelen gratis voor u vervangen, installatiekosten vallen niet onder de garantie. Deze garantie geldt uiteraard niet voor badkamers en andere natte ruimtes  met bijzonders extreme omstandigheden (zwembaden, sauna´s etc.). 
Alle garantie gevallen worden uitgevoerd onder het zogeheten "Carry in" systeem. Dit houdt in dat alle mankementen die eventueel voorkomen door ons bij de fabriek getoetst worden of deze binnen de garantie voorwaarden vallen. Als een mankement onder de garantie valt zullen wij er zorg voor dragen dat dit z.s.m. zal worden verholpen. Trendshutters® garandeert zijn producten tegen fabrieksfouten voor een periode van 24 maanden vanaf de dag van aankoop, zolang de producten geïnstalleerd zijn volgens de toepasselijke richtlijnen als vermeld in deze handleiding. Indien aan het product een fabricage fout wordt geconstateerd, behoudt Trendshutters zich het recht om producten te vervangen, repareren of crediteren. Indien mogelijk, zal het product bij vervanging volgens de originele aankoop geschieden. Trendshutters zal slechts crediteren indien vervanging naar onze mening onpraktisch blijkt. Hout is een natuurlijk product. Een natuurlijke kromming van 8 millimeter per M¹ of minder en een maatafwijking van 4 millimeter of minder, zal niet als fabricage fout behandeld worden. Indien het product krom trekt behoud Trendshutters zich het recht om deze klacht tot een maximale periode van 12 maanden vanaf de dag van de originele aankoop uit te stellen. Tijdens deze periode zal het product in originele staat geïnstalleerd moeten blijven, om conditionering van de vochtigheidsgraad en temperatuur toe te staan. Indien na deze periode het product zich niet hersteld heeft tot een kromming van 8 mm/m1 of minder, zal Trendshutters het product vervangen.

RAL - en andere kleuren

Iedere verffabrikant maakt zijn eigen (fabrieks)kleuren. Om deze reden zijn er tientallen kleurenwaaiers in omloop om opdrachtgever of architect behagen. Om binnen Europa enigszins uniformiteit in kleuren te krijgen en eenduidig en economisch te kunnen werken, zijn in het verleden de zgn. RAL - kleuren ingevoerd. Deze kleuren zijn universeel toepasbaar en onderling kan men overal deze kleuren vastleggen c.q. toepassen. Onderling kunnen echter ook RAL - kleuren enigszins afwijken. Zo zijn de kleurpigmenten die men gebruikt bv. in Frankrijk en Duitsland anders van samenstelling dan in Nederland, zodat bij de dezelfde afgesproken RAL - kleuren kleine kleurverschillen optreden. Ook het feit dat voor de fabricage van kleurwaaiers drukinkt wordt gebruikt betekent dat deze kleurpigmenten afwijken t.o.v. de RAL – kleuren. Daarnaast kan een kleurverschil optreden afhankelijk van de ondergrond en het geschilderde materiaal. Het bij shutters gebruikte lindehout heeft een sterk beige kleur met een groot aandeel van geel en dit kan wederom een invloed hebben op het eind resultaat.