Wij leveren shutters voor u op maat geproduceerd, met of zonder verborgen scharnieren, uit het beste lindehout (Basswood) gemaakt. in de door u gekozen uitvoering,  vele lak- en beitskleuren, vlakverdelingen en montagemogelijkheden.

Shutters zijn:  Sfeervol en decoratief  / Anti-allergisch /  In alle vormen, maten en kleuren leverbaar /  Geschikt voor ieder venster, in iedere ruimte /  Eenvoudig te bediene /  Een natuurlijk houtproduct, duurzaam en tijdloos /  Onderhouds-, gebruiksvriendelijk en makkelijk te reinigen. 

Trendshutters biedt u
: Shutters prezies op maat gemaakt /  Houten bedienstok of Clearview /  Blinde scharnieren of opdek /  Alle RAL kleuren /  Krasvrije PU-Meubellak /  FSC gecertificeert Lindehout  


Muren zijn nooit helemaal recht, zelfs niet in een nieuwbouwhuis. Daarom worden de shutters bij u thuis eerst nauwkeurig ingemeten. Shutters kunnen op het kozijn , in de dag en op de dag geplaatst worden. Wij  gaan met u in overleg bepalen welke montagevorm het beste geschikt is.

Shutters zijn uitstekend geschikt voor serres, erkers en ook voor ramen met afwijkende vormen en maten. Shutters kunnen passend gemaakt worden voor ronde, schuine of getoogde ramen. Bij een breedte van meer dan 240cm of bij bijzonder hogeramen wordt een railsysteem toegepast.

Hout soorten: Wij leveren shutters in verschillende houtsoorten. Standaard worden onze shutters van Lindehout geproduceerd. Het hout dat voor onze shutters gebruikt wordt is FSC gecertificeert. Naast onze standaard houtsoort kunnen wij ook shuttters in andere soorten hout leveren, dit kan in sommige gevallen een veel beter resultaat opleveren. Onze adviseurs kunnen u tijdens het inmeten precies de verschillen uitleggen. Hieronder alvast een kort overzicht van de verschillende houtsoorten die wij kunnen aanbieden


Lamelbreedtes
:
U heeft keuze uit de lamelbreedte 47mm, 63mm of 89mmDe keuze voor een lamelbreedte is afhankelijk van uw smaak en wensen. Wel kunnen we u een aantal tips geven: hoe smaller de lamelbreedte, hoe minder lichtinval en inkijk. Daarnaast past een grote lamel vaak beter bij een groot raam.  


Paneel samenstelling: Verschil van licht en uitzicht, afhankelijk van de aantal panelen.Shutter stijl: Wij leveren shutters in 2 verschillende uitvoeringen, de "original (met een kraal)" of de "design (glad/recht)".  De zijstijlen zijn  in 40 of 50mm breedte leverbaar zodat u keuze heeft uit 4 verschillende mogelijkheden. Dit alles zonder meerprijs.

     

Bediening: Traditionele houten bedienstop of "clearview" bediening die uit het zicht aan de achterzijde van de shutter is gemonteerd.

       
                           89mm lamel met Clearview bediening                89mm lamel met Tiltstok bediening


Shutter kwaliteit
:
Wij leveren een hoogwaardige kwaliteits shutter. Deze kunt u herkennen aan de pen-en-gatverbinding (dit is een bijzonder sterke verbinding van de zijstijlen.
Rail systeem: Vanaf een totale breedte van 240cm is een rail systeem vereist. Het railsysteem is een gebruiksvriendelijke montage manier. De panelen zijn makkelijk te bedienen en zullen altijd mooi sluitenEr word een rail gemonteerd aan de bovenkant in het kozijn of in het plafond, de shutters hangen aan deze rail. Aan de buitenste panelen staan ze op voetstukken, waardoor de shutters geleidelijk door de rail heen rollen. Het railsysteem maakt het mogelijk meerdere shutters naar een bepaalde kant toe te schuiven.Fixed (vast) Paneel: In somige situaties is het van voordeel om in plaats van lamellen een vast paneel te gebruiken, dit kan op elk gewenste deel of zelfs het gehel luik.

     


                     
Dwarsverbinder
Vanaf een shutter hoogte van 150cm moet een dwarsverbinder geplaatst worden. Deze wordt standaard in het midden van de shutter gemonteerd maar kan ook naar wens op een andere plaats. Het tussenprofiel verdeelt het raam in meerdere delen, Hiermee kun je horizontale kozijnbalken aanhouden en dit geeft een symetrische uitstraling. Ook kan het tussenprofiel  gebruikt worden als raamverdeling. Door middel van dit tussenprofiel kunt u het natuurlijke licht uw huis binnen laten komen en toch uw privacy behouden.

S
peciale vormen: Shutters zijn in bijna alle vormen leverbaar. Toogmodellen, schuine zijdes, ronde of halfronde panelen
of franse deuren, Frames met daarin shutters etc. Doordat het millimeter nauwkeurig maatwerk is zijn de mogelijkheden zijn onbegrensd.