Waarom zou ik voor Trendshutters kiezen?

Trendshutters zijn  verstelbare houten louvreluiken. Zeer duurzaam, decoratief, gemakkelijk in onderhoud en tevens isolerend. daarnaast zijn ze ontzettend mooi. Niet alleen door het prachtige, stijlvolle uiterlijk, maar ook door de manier waarop ze het licht doorlaten.

Licht & Shaduw
Shutters van Trendshutters zorgen voor een perfecte lichtbeheersing, volledige controle over uw uitzicht, inkijk en lichtinval. Door de unieke constructie van Trendshutters kan het licht binnenschijnen, zonder dat u er last van heeft. Het licht wordt gefilterd. Wilt u het zonlicht weren, bijvoorbeeld om televisie te kijken, dan kan dat ook. De lamellen zijn volledig verstelbaar naar boven én naar beneden, zodat u het invallend zonlicht maximaal kunt beheersen.

Maatwerk
Trendshutters worden precies ingemeten in uw raam. Vervolgens wordt het aantal luiken bepaald, hetgeen betekent dat de luiken per raam verschillende hoogte en breedte kunnen hebben. Het prettige van maatwerk is dat met uw wensen echt rekening gehouden kan worden. Professionele montage garandeert 100% tevredenheid over het eindresultaat.

Kwaliteit
Het hout van de shutters wordt tijdens het productieproces verschillende malen geschuurd voor een perfect egaal eindresultaat. Het kleuren van de shutters gebeurd met een 2-lagen deksysteem, waarbij een uiterst duurzame meubellakverf gebruikt wordt. De shutters worden van een semi-glanzende vernislaag voorzien voor extra kleurvastheid ( uv-bestendigheid) en hogere krasresistentie.

Waar moet ik op letten bij het kopen van shutters?
Als u zich aan het oriënteren bent voor shutters, zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten. We noemen de belangrijkste
:

Scharnieren
Trendshutters levert shutters standaard met verzonken scharnieren of met opdek scharnieren. Blinde scharnieren zijn heel mooi omdat die bij gesloten panelen niet zichtbaar zijn, dus blind. Opdek scharnieren zijn de originele van oudsheer gebruikte scharnieren, door het gebruik van opdekscharnieren zijn de shutterp
anelen makelijker te bedienen en de luiken gaan soepeler open en dicht.

Louver breedtes: Welke louvere breedte (lamellbreedte) past het beste in uw interieur. Er is keuze uit 47mm, 63mm, 89mm en zelfs 114mm, waarvan 63mm de meest gebruikelijke is.

Paneel samenstelling: Voor welke samenstelling kiest uw? het aantal luiken worden bepaald door de breedte van het raam, de indeling van het raam en natuurlijk ook uw wensen. De hoeveelheid aan panelen geeft een verschil van lichtinval en uitzicht.
Shutters bedienstok: Traditionele houten bedienstok of aluminium “clearview” bediening die uit het zicht aan de achterzijde van de shutter is gemonteerd.

Montagewijze: hoe de shutters te monteren? Dit is afhangkelijk van de raamsituatie en uw wensen. Shutters kunnen “in de dag” of “op de dag” gemonteerd worden.

In welke kleuren zijn shutters verkrijgbaar?
De Trendshutter kleurencollectie bevat 64 standaardkleuren en -tinten. U heeft de keuze uit dekkende lakkleuren (=Painted) of beitskleuren (=Stained) die de houtnerf zichtbaar houden. Beitskleuren worden niet altijd op dezelfde manier opgenomen door het hout, de houtkleur en de nerf beïnvloeden de absorptie van de beits. Daarom kunnen er zich lichte kleurafwijkingen voordoen. Naast deze standaardkleuren kunt u ZONDER meerprijs een andere kleur kiezen uit de verfcollecties van RAL

Hoe worden jullie shutters bevestigd?
Wij maken gebruik van blindescharnieren of opdekscharnieren, met of zonder frame. Een frame wordt meestal aan de zijde van de luiken toegepast

Hoe snel kunnen Trendshutters geleverd worden?
De normale levertijd voor Trendshutters bedraagt 8 à 12 weken

Zijn shutters verduisterend?
Shutters zijn niet 100% verduisterend. Door de ovaalvormige louvers komt er nog diffuus licht binnen in de kamer

Is er een voordeel tussen de louverbreedtes 47mm, 63mm,89mm of 114mm?
Nee, er is geen voordeel, maar houdt u er wel rekening mee dat hoe smaller de louver, hoe minder de lichtinval zal zijn.

Kunnen Trendshutters in een badkamer en/of vochtige ruimtes geplaatst worden?
Ja, zolang er geen direct contact is met vocht of water. Alle gebruikte materialen, verbindingstukken en scharnieren zijn vochtbestendig. Houdt u er wel rekening mee dat Trendshutters een natuurproduct is en hout licht kan kromtrekken bij een teveel aan vochtigheid. De garantie op kromtrekken vervalt dus bij plaatsing in vochtige ruimtes

Waarom worden Trendshutters uit Amerikaans hardhout Basswood gemaakt?
Basswood behoort tot de lichtste van de hardhoutsoorten en is daarom bijzonder geschikt voor het maken van stabiele, slagvaste en lichte shutters die niet krom trekken.

Waarom zijn zachte houtsoorten zoals Abachi of Populierenhout minder geschikt voor shutters?
Shutters vervaardigd met deze houtsoorten trekken gemakkelijker krom omdat het hout zachter is. De verbindingen komen ook gemakkelijker los. Daarnaast is zacht hout gevoeliger voor krassen en deuken

Hoe moeten de Trendshutters onderhouden worden?
Trendshutters zijn gemakkelijk te reinigen met een plumeau of met een licht bevochtigde spons of doek. Houten shutters zijn niet statisch en trekken bijgevolg geen stof aan.

Wat is een dwarsstijl?
Een dwarsstijl is een horizontale stijl die dient ter versteviging van grotere shutterpanelen . Een dwarstijl is noodzakkelijk vanaf een hoogte van 150cm. Een dwarsstijl verdeelt het luik
In 2 afzonderlijk te bedienen segmenten.

Kan ik shutters in mijn hypotheek stoppen?
Jazeker. Bij de meeste hypotheken is dit toegestaan, mits de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Wilt u er zeker van zijn, vraag het dan nog even na bij uw hypotheekverstrekker. Op deze manier spreidt u de aanschafkosten over een langere periode uit. Mocht u het huis op een dag verkopen, dan geven shutters vaak ook nog een meerwaarde aan uw woning

Hoe worden jullie shutters gemaakt?
Onze shutters worden grotendeels van hand gemaakt.

Hoe moeten Trendshutters onderhouden worden?
Onze shutters zijn eenvoudig te reinigen met een handswiffer of met een lichtbevochtigde doek. Houten shutters zijn niet-statisch en trekken daardoor geen stof aan.